2022 © Roykes Art | Unique custom Art with very limited pieces and edition(s). Enjoy limited Art.

Kunst in Italie


Stel je eens voor: glooiende heuvels en prachtige vergezichten.

Talloze kleuren, geuren en smaken. Een nieuw avontuur om iedere hoek. Daar zit toch iedereen – zeker nu – op te wachten? Met die en duizend-en-een andere gedachten vertrok ik in de zomer van 2020 naar Italië. Op de bonnefooi trok ik door het land en ging ik waar mijn oog me naartoe trok. Landschappen, elementen, architectuur. Je hebt het allemaal in Italië. Ik vertrok in corona-tijd toen de landen nog open waren. Het was mijn manier om even te ontsnappen van alle gebeurtenissen in de wereld. Om alles in me op te nemen, op te laden en weer door te gaan. Dat is ook wat je terugziet in de beelden die ik hier geschoten heb. De rust, de eenvoud en tegelijkertijd de intensiteit ervan. Die belevenissen voel, zie en ruik ik bijna nog steeds als ik de foto’s nu bekijk.

Start van Roykes Art
Deze trip naar Italië was de eerste reis die ik speciaal maakte voor Roykes Art. De website was nog niet in de lucht en bestond alleen nog maar in mijn fantasie, maar ik was er al volop mee bezig.
Eigenlijk is hier het avontuur echt gestart. En een avontuur was het. Ik heb mijn ogen uitgekeken over de prachtige landschappen. Het is fantastisch om jezelf zo de vrijheid te gunnen (En mijn stijl te zoeken) om te stoppen waar je de creativiteit voelt, een serie foto’s te schieten en op zoek te gaan naar de volgende plek. Soms vond ik die plek, maar was de belichting of het weer niet ideaal. Ook dan had ik de vrijheid om een paar dagen te wachten tot het juiste moment en wél dat perfecte plaatje te schieten. Dit is wat exact ik voor ogen had toen ik Roykes Art wilde starten. Natuurlijk waren de Italiaanse pizza’s en pasta’s een welkome bijkomstigheid en maken ook die het een terugkomst waard wanneer het weer kan. Maar tot die tijd hebben we gelukkig de foto’s nog.