The Water Queen

The Water Queen - The Avatar

Geplaatst door Roy Ensink op

Bekijk het kunstwerk (Klik hier)

Welkom bij onze nieuwe videoserie over het elementenproject van "Avatar: The Last Airbender"!

In deze video gaat het over het element Water. In deze aflevering verkennen we de symboliek, kennis en kunstzinnigheid van de Waterstam, een van de vier naties in de show.

De video bevat een making-of-segment voor een Water Sacred Queen-kunstproject, dat de kracht, schoonheid en complexiteit van de Waterstam laat zien. Ik neem je mee achter de schermen en laat je zien hoe we dit prachtige kunstwerk hebben gemaakt, van het concept tot de laatste hand.

De Water Sacred Queen is een symbool van de diepe zeeën, leiderschap en ook het vermogen om water van de maan te buigen, de waterstam.

Ik wilde dat gevoel van macht en majesteit in het kunstwerk vastleggen. Ik liet me inspireren door de rijke beeldtaal van de show, maar ook door culturen en tradities uit de echte wereld die enkele kenmerken van de Waterstam gemeen hebben. Tijdens het making-of-segment zal ik mijn creatieve proces uitleggen en enkele technieken en hulpmiddelen delen die we hebben gebruikt om de Water Sacred Queen tot leven te brengen.

Maar dat is niet alles! In toekomstige video's zullen we andere aspecten van de elementen onderzoeken. Van de Waterstam, zijn geschiedenis en mythologie tot zijn karakters en thema's.

Bekijk het kunstwerk (Klik hier)

 

 

← Ouder bericht Nieuwer bericht →

Nieuws

RSS
Erasmus University Rotterdam

Stedelijke Verbinding - Erasmus Universiteit

Door Roy Ensink

“‘Verbinding’ is een complex werk met vele lagen. Ik heb geprobeerd de complexiteit van defaculteit te vangen op basis van de verhalen die ik gehoord,...

Lees verder
Gold White Venice Mask Project

Gold White, Venetië, Italië!

Door Roy Ensink

Bekijk het kunstwerk (Klik hier) Na mijn bezoek aan Venetië ben ik erg geïnspireerd geraakt. Maskers uit Venetië hebben een rijke geschiedenis die diep verweven...

Lees verder