Over Royke

Even voorstellen

Mijn biografie

Welkom! Mijn naam is Royke. Vraag vrienden en familie wie ik ben en zij zullen mij omschrijven als ondernemer, energiebom en babbelaar, maar bovenal een fine art fotograaf. Fotografie en creativiteit hebben altijd in mijn bloed gezeten.

Dit is hoe het allemaal begon:
Toen ik jong was, begon ik foto's te maken van alles wat los en vast zat. Later werd dit nog verder gestimuleerd door mijn opa, met wie ik deze passie bleek te delen. We gingen regelmatig samen op pad om foto’s te maken. We kunnen uren ronddwalen om die perfecte foto te maken. Stiekem keek ik altijd het meest uit naar het moment waarop we begonnen met het ontwikkelen van de foto’s. Het magische gevoel dat analoge camera's destijds uitstraalden, zal ik nooit vergeten.

Tijdens mijn adolescentie werd digitale fotografie steeds populairder. Op mijn verjaardag kreeg ik een kleine digitale camera. Vanaf dat moment werd de ‘echte fotograaf’ in mij geboren. De interesse voor fotografie en kunst nam steeds duidelijkere vormen aan en ik koos al snel voor een studie in die creatieve richting. Zo kwam ik bij verschillende fotografen terecht waar ik stage liep en mocht assisteren bij supertoffe en creatieve shoots. Zo kwam ik in contact met professionele, commerciële en verhalende fotografen.

Verlangen naar vrijheid
In fotografie kan ik mijn gevoelens, emoties en inspiratie uiten. De energie die in mij vrijkomt als ik het idee of de locatie heb gevonden, wil ik op beeld vastleggen. Het maken van beelden is voor mij dan ook niet alleen een passie, maar ook een echte drijfveer. Inspireren en geïnspireerd worden.

Inspireren en geïnspireerd worden
Inspiratie is essentieel voor mijn werk. Dit kan op de meest onverwachte momenten plotseling ontstaan. Hierover heb ik onlangs een hele leuke podcast opgenomen. Klik hier voor de podcast. Inspiratie en creativiteit zijn immers niet te controleren. Geweldige inspiratiebronnen kunnen een interessante omgeving, musea, architectuur, goede gesprekken of persona zijn, maar ook onderwerpen als macht. Voor mij is de magie van het ontdekken een belangrijk onderdeel van het vakgebied waar ik niet zonder zou kunnen. Deze ontdekkingen zijn persoonlijk, maar tegelijkertijd bedoeld voor een groter publiek. Daarom deel ik ze graag, zodat jij ook kunt genieten van de vrijheid die fotografie biedt. Kunst is immers iets dat mensen samenbrengt.

About me

Kwaliteit voorop

Ik begon mijn kunst te maken en wilde met de wereld delen hoe ik de wereld zie of ervaar. Elk verkocht kunstwerk voelt echt geweldig. Als kunstenaar een kunstwerk verkopen is heel bijzonder. Ik ben elke keer weer heel dankbaar.